آنچه والدین کلاس اول باید بدانند.

ساخت وبلاگ

كودك شما هفت ساله است .می تواند به خوبی حدود نیم ساعت تمركز كند ،می تواند برخی مسائل را كاملاً توضیح دهد . به آسانی و بدون اضطراب مدتی از شما دور باشد. باكودكان دیگرگروه های كوچك تشكیل می دهد و مدّتها با آنها سرگرم می شود. لباسش را می تواند بپوشد و به تنهایی به دستشویی می رود و نظافت می كند .

مفاهیمی مثل بالا ،پایین ،عقب جلو و رنگ ها را به خوبی می داند . اسم و فامیل خود را می داند و می تواند تا 10 بشمارد. او آماده است كه به كلاس اول برود و شما شادی ای دارید در عمق وجود تان ......

امّا این شادی با اضطرابی سخت همراه است .با اضطرابی كه نمی توانید آن را نادیده بگیرید.از اطرافیان می شنوید كه پایه ی اوّل ،پایه ی سختی است ...به دنبال بهترین مدرسه ،بهترین معلّم و بهترین ها برای فرزندتان هستید.

برای كم كردن این اضطراب و هم چنین برای آسان تر كردن و هموار كردن راهتان باید دست به كار شوید...همین الان آغاز كنید...كارهایتان را مرتّب كنید و بچّه ها را حاضر كنید....

توصیه هایی برای آماده سازی كودكان برای ورود به كلاس اوّل ،شاید بتواند چراغ راه پرفراز و نشیب تان باشد.

آماده سازی و پرورش كودكان برای ورود به كلاس اوّل :

پرورش مهارت های عمومی:

·       از چند هفته قبل نسبت به مدرسه ی كودك اطمینان حاصل كنید . جابجایی كودك در روزهای اوّل مدرسه اصلاً كار جالبی نیست.

·       سلام كردن و برقراری ارتباط با بزرگتر ها را به او بیاموزید.

·       اجازه گرفتن و با نوبت صحبت كردن را در منزل تمرین كنید .

·       به كودك این اطمینان را بدهید كه اگر در مدرسه مشكلی داشت ، می تواند خیلی آسان آن مشكل را با معلّم یا مدیر مدرسه در میان بگذارد.

·       به موقع حرف زدن به موقع سكوت كردن و به موقع اظهار وجود كردن را حتماً به او یاد بدهید.

·       آداب دستشویی رفتن و رعایت بهداشت فردی را به طور كامل در او كنترل كنید.

·       نحوه ی صحبت كردن او را مورد ارزشیابی قرار بدهید . بلند ، آرام ، مودب و دوستانه حرف زدن را با او تمرین كنید. در بازی های ساده گاهی معلّم شوید، گاهی یك دوست  و گاهی خود دانش آموز.

·       حتماً قبل از شروع مدرسه او را به مدرسه بیاورید . كلاس ها ،سرویس بهداشتی ،حیاط و دفتر را به او نشان دهید.

·       پوشیدن و در آوردن لباس ها و كفش ها را بارها و بارها با او تمرین كنید.

·       هنگامی كه برای او وسیله ای می خرید ، حتماً او را همراه ببرید.(خرید وسایل را زیاد به تعویق نیندازید . این امر برای كودك پر از شادی و نشاط است. اجازه بدهید تا چند هفته مرتّب وسایلش را چك كند و با آنها ارتباط برقرار كند .)

·       در خرید كیف مدرسه نهایت دقّت را به خرج بدهید. برای كودك كیفی بخرید كه اندازه و جنس مناسبی داشته باشد . كیف بچّه ها ترجیحاً از نوع كوله پشتی باشد امّا دسته ای هم برای حمل آسان داشته باشد. كیف باید دارای چند جیب متعدد باشد تا طبقه بندی وسایل برای كودك میسّر باشد.

·       نگهداری و حفظ وسایل را به او یاد بدهید . وسایلش را برایش معرّفی كنید و موارد استفاده و مكان آن را در كیف و یا جامدادی برایش توضیح دهید.

·       دفتر هایش را جلو چشمش جلد كنید و اسم و فامیلش را روی همه ی وسایلش بچسبانید.چشم كودك را با مارك مداد رنگی و سایر وسایل آشنا كنید.

·       استفاده از لیوان و دستمال و سایر وسایل مربوط به طرز خوردن تغذیه در مدرسه را در منزل تمرین كنید .

·       پیاده و سوار شدن به سرویس و آداب استفاده از سرویس و نكات ایمنی را به آموزش دهید . سعی كنید با برنامه ریزی دقیق و مرتّب ، اضطراب ناشی از جاماندن از سرویس را به حداقل برسانید .

·       در منزل به او مسئولیّت بدهید . این امر موجب پرورش حس دقّت ،اتكاء به نفس و مسئولیت پذیری در وی می شود.

 

*ادامه مطلب را هم ببینید*

 

آموزش ابتدایی - مسایل تربیتی و مشاوره...
ما را در سایت آموزش ابتدایی - مسایل تربیتی و مشاوره دنبال می کنید

برچسب : آنچه والدین کلاس اول باید بدانند,آنچه والدین کلاس اولی باید بدانند,آنچه والدین کلاس اولی ها باید بدانند,انچه که والدین کلاس اولی باید بدانند, نویسنده : tanysha بازدید : 90 تاريخ : شنبه 20 شهريور 1395 ساعت: 17:26